پاسخ کده

پاسخ به شبهات با گارانتی

پاسخ کده

پاسخ به شبهات با گارانتی

پرسش:

راست است که اگر نماز اول وقت بخوانیم مثل این است که به امام زمان اقتدا کرده ایم؟

پاسخ:

در ابتدا لازم است نکاتی بیان شود:
1. نکته اول: در روایات و سفارشات بزرگان بر اقامه نماز در اول وقت تاکید فراوان شده است.(1) و آنچه نوعا در سخنان بزرگان مطرح است این است که اگر کسی نمازش را در اول وقت بخواند گویا به امام زمان ـ علیه السلام ـ اقتدا کرده است.
2. نکته دوم: نه تنها نماز بلکه همه اعمال نیک ما در سایه ولایت و به امامت اعمال حضرت بقیه الله ـ علیه السلام ـ بالا می رود و اساساً یکی از اسرار وجود امام زمان همین مسئله است. لذا یکی از بزرگان ضمن تحلیل مبسوط جریان امامت می گوید: «امام ، چنان که نسبت به ظاهر اعمال مردم پیشوا و راهنماست، در باطن نیز سمت پیشوائی و رهبری دارد و اوست قافله سالار کاروان انسانیت که از راه باطن به سوی خدا سیر می کند... و اوست که حیات معنوی مردم را تنظیم می کند و حقایق اعمال را به سوی خدا سوق می دهد.»(2)
از این بیان معلوم می شود که نماز انسان ها و همه اعمال نیک او به امامت اعمال و در پرتوی وجود انسان معصوم و امام عصر (عج) به سوی آسمان بالا می رود، و چه بسا بسیاری از اعمال با نواقص و معایبی که دارند در پرتو برکت اعمال آن حضرت مورد پذیرش خداوند قرار می گیرد، برخی از بزرگان در تحلیل مبسوطی درباره عنایات و توجهات و ارتباط با حضرت بقیه الله ـ علیه السلام ـ می گویند:
باید در توسل به آن حضرت و طلب شفاعت از او بکوشید و سعی نمایید، نظر خاص حضرتش را به خود جلب کنید، که نظر خاص او باذن الله کار ساز و راه گشا و حل کننده مشکلات است و سالک (که نماز گزاران نیز از سالکان کوی توحید اند) نباید از آن غفلت داشته و باید بدانند که مشکل ها از این طریق حل گشته و عنایت های ربوبی از این طریق کسب می گردد ، چنان که در زیارت جامعه کبیره آمده: ان ذکر الخیر کنتم اوله و اصله و فرعه و معدنه و ماویه و منتهاه ، یعنی هر گاه عمل نیکی یاد شود شما اول و اصل و فرع و معدن و ماوا و منتهای آن هستید. و به عبارت دیگر اگر نظر خاص حضرتش را کسب کنید به فیضی عظیمی خواهید رسید.
بنابراین ارتباط مداوم از جمله اقامه نماز در اول وقت به تاسی به آن حضرت تمام برکات معنوی و فیوضات الهی را نصیب انسان می کند که از جمله آن ها بالا رفتن نمازها و قبولی آن ها می باشد.(3)
زیرا ولایت ائمه ـ علیهم السلام ـ شرط قبولی اعمال انسان است و بدون ولایت ائمه ـ علیهم السلام ـ هیچ عملی مقبول نیست.(4)



پاورقی:

1. موسوی خمینی، سید روح الله، آداب الصلوه، نشر موسسه آثار امام خمینی (ره)، 1370 ش، ص 108. و ملکی تبریزی، اسرار الصلوه، تهران، نشر پیام آزادی، 1363 ش، ص 161.
2. طباطبایی، سید محمد حسین، شیعه در اسلام، تهران، نشر شرکت سهامی انتشار، بی تا، ص 153.
3. شجاعی، محمد، مقالات طریق عملی تزکیه 2، تهران، نشر سروش، 1379 ش، ص 112 ـ 117.
4. موسوی خمینی، سید روح الله، انسان کامل و امامت از دیدگاه امام خمینی (ره)، نشر موسسه آثار امام (ره)، 1381 ش، ص 227.


معرفی منابع جهت مطالعه لیشتر:

1.امام خمینی(ره) معراج السالکین و صلاه العارفین

2.شهید ثانی ، اسرار الصلاه

3.فیض کاشانی ، اسرار نامه

4.مرکز مطالعات وپاسخگویی به شبهات قم

http://www.andisheqom.com/public/application/index/viewData?c=1662&t=article



موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۰۶/۲۶
علی نظیف

نظرات  (۱)

۱۰ مهر ۹۵ ، ۱۲:۵۵ محمد آذرکار
ممنون از مطلب عالی تون

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی