پاسخ کده

پاسخ به شبهات با گارانتی

پاسخ کده

پاسخ به شبهات با گارانتی

۳۰ مطلب در مهر ۱۳۹۵ ثبت شده است

 پرسش:

آیا می ارزید نماز ظهر عاشورا منجر به کشته و زخمی شدن اصحاب کم اباعبدالله شود؟

پاسخ:


1– وظیفة دینی و شرعی:

امام(ع) از ابتدای حرکت و قیام، دین اسلام و احیای احکام الهی و سنت پیامبر(ص) را اساس حرکت و قیام خود معرفی می‌کند و در تمام حوادث و برخوردها، از دایرة شرع و احکام الهی خارج نمی‌شود. در بین احکام اسلام، نماز اهمیت خاصی دارد و به هیچ وجه ترک پذیر نیست، حتی اگر فوت گردد، باید قضای آن به جا آورده شود.
اگر فردی عذر شرعی دارد و از به جا آوردن نماز در حالت ایستاده ناتوان است، باید تکیه دهد یا بنشیند یا نشسته تکیه دهد یا بخوابد، و خلاصه در هر صورت که برای او ممکن است،‌نماز را به جا آورد؛ حتی اگر فردی در حال غرق شدن است و وقت نماز تنگ می‌باشد، باید با اشاره نماز بخواند.
گناهکاران نیز نباید نماز را ترک کنند، مثلاً اگر فردی مشروب خورده و مست است، باید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مهر ۹۵ ، ۲۲:۲۲
علی نظیف

پرسش:

صحبت های خصوصی امام حسین(ع) با اصحابش یا حضرت زینب(س)چطور به ما رسیده است؟

پاسخ:

از زمان‏هاى پیشین همواره شخصیت‏هاى بزرگ مورد احترام بوده و اعمال و رفتار و گفتار آنان مورد توجّه بوده؛ در این میان شخصیت خاتم پیامبران(ص) و امامان علیه السلام و اعمال و گفتارشان مورد توجّه ویژه است.
همان گونه که امروزه خبرنگاران و تهیّه‏کنندگان گزارش‏هاى خبرى در هر گوشه دنیا که حوادثى مهم روى مى‏دهد، حضور پیدا مى‏کنند تا بتوانند خبرهاى تازه‏اى را به گوشه و کنار جهان مخابره کنند، در صدر اسلام نیز کسانى به عنوان «راوى» همواره با پیامبر(ص) و ائمه علیه السلام همراه بوده و با امکاناتى هر چند محدود که در اختیار داشته‏اند، به ثبت سخنان و اعمال آنان اقدام کرده‏اند.
بخشى از مجموعه سخنانى که

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مهر ۹۵ ، ۲۲:۰۴
علی نظیف

پرسش:

چرا امام حسین(ع) کمک فرشتگان و جنیان را رد کردند؟

پاسخ:

یاری رساندن ملائکه و جنیان و یا هر چیز دیگری از طرف خداوند برای انبیا هم بوده است؛ خداوند در قرآن به پیامبر (ص) می فرماید: (به خاطر بیاورید) زمانى را (که از شدت ناراحتى در میدان بدر) از پروردگارتان تقاضاى کمک مى‏کردید و او تقاضاى شما را پذیرفت (و گفت) من شما را با یک هزار از فرشتگان که پشت سر هم فرود مى‏آیند یارى مى‏کنم‏.

برخی از دلایل مهمی که امام حسین (ع) این یاری و کمک را نپذیرفت، عبارت اند از:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مهر ۹۵ ، ۲۳:۱۵
علی نظیف

پرسش:

آیا این ادعا درست است که چون خدمت به خلق اشرف عبادات است پس مخارج عزاداری امام حسین(ع) را برای نیازمندان خرج کنیم؟

پاسخ:

اقامه هر امری با توجه به ارزش و اهمیتی که دارد قطعا هزینه و مؤنه ی درخور خود را دارد . شکی نیست که خدمت به مردم و رسیدگی به مشکلات آنان خصوصا مستمندان و نیازمندان شیعه از امور مهم و اساسی محسوب می گردد و باید مورد توجه همگان خصوصا افرادی که دارای نقش و اثر در این زمینه هستند قرار گیرند، اما باید دانست که در جامعه ی اسلامی وشیعی امور مهم فراوانی وجود دارند که به هر کدام در جای و در زمان خودش و به فراخور آن باید توجه و رسیدگی گردد و توجه و عنایت به یک امر ما را نباید از رسیدگی به امور دیگر باز داشته و یا غافل نماید و این همان چیزی است که ما از مکتب اهل بیت و امام حسین (علیهم السلام) آموخته ایم .
برپایی مجالس یادبود و عزاداری برای سرور و سالار شهیدان و آزادگان جهان، امام حسین (علیه السلام) یکی از آن امور مهم و اساسی است که ارتباط

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مهر ۹۵ ، ۲۰:۲۷
علی نظیف

پرسش:

آیا این ادعا صحیح است که:ای منتظران آگاه باشید که حسین را منتظرانش کشتند؟

پاسخ:

وهابیت می خواهد با این شبهه به صورت غیر مستقیم  چنین بگوید که ای گروه شیعه این قدر دم از امام زمان خود نزنید ، این قدر او را نخوانید و برایش دعا نکنید این قدر خود را از شیعیان و منتظران او نخوانید چرا که آگاه باشید که حسین را همان شیعیان و منتظرانش کشتند و امام زمان شما نیز به چنین سرنوشتی گرفتار خواهد شد !

با مراجعه به تاریخ تشیع روشن می‌گردد که تشیع در چهره‌های مختلف و ابعاد گوناگون به ظهور رسیده که همه ی آنها مورد تأیید نمی‌باشند و آنها عبارتند از:

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ مهر ۹۵ ، ۱۳:۳۶
علی نظیف

پرسش:

بعد از واقعه عاشورا چه شد؟

پاسخ:

پس از شهادت امام حسین ـ علیه السلام ـ عمر بن سعد اهل بیت آن حضرت را در روز یازدهم محرم همراه با سرهای شهدای کربلا به جانب کوفه روانه کرد. «زنان حرم را بر شتران برهنه و بدون پوشش با صورتهای باز در میان دشمنان سوار نمودند و ایشان را مانند اسیران ترک و روم با بدترین و سخت ترین مصیبت ها و غم و اندوه ها به اسیری بردند».(1)
حضرت امام سجاد ـ علیه السلام ـ و حضرت زینب ـ سلام الله علیها ـ در کوفه سخنرانی کردند و کوفیان را به خاطر شکستن پیمان و به شهادت رساندن امام حسین ـ علیه السلام ـ سرزنش نمودند. در کوفه اهل بیت امام حسین ـ علیه السلام ـ را به مجلس ابن زیاد بردند و سپس آنها را همراه با سرهای شهدا به سوی شام رهسپار کردند. «ابی مخنف» می نویسد: «آن گاه ابن زیاد سر اباعبدالله و اصحاب او را برای یزید بن معاویه فرستاد و سپس دستور داد زنان و کودکان حسین ـ علیه السلام ـ را مهیای سفر نموده، غل و زنجیر برگردن

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ مهر ۹۵ ، ۲۲:۳۳
علی نظیف

پرسش:

امام سجاد(ع) بعد از واقعه عاشورا قیام نکرد پس وظیفه امامت و موضع گیری ایشان با ظلم و کفر چگونه بود؟

پاسخ:

دوران امامت امام سجاد ـ علیه‌السّلام ـ دوره ای بسیار سخت ومشقت بار بود .اختلافات دربطن مسلمانان درحدی بود که بیم آن می رفت که جهان اسلام تجزیه شود.مدعیان خلافت متعدد بوده وهریک به بخشی از مناطق حکمرانی می کردند ودرگیری های داخلی ومفاسد اجتماعی ازسوی امویان رواج یافته بود. امام در 34 ساله امامتشان شاهد ناگواریهای تلخ وبدعتهای فراوان دردین بودند از این روی مواضع امام بسیار حساب شده وبیشتر سعی درحفظ مکتب عاشورا داشتند.

مواضع امام را از دو جهت می توان مورد بررسی قرار داد.
1. ازکربلاتا شام :

1-1- مبارزه : در این دوره حضرت با یزید و اطرافیان او ازموضع قدرت بود ،با لحن سید الشهدا و حماسی و شجاعانه بود. در این دوره کوتاه ایشان تقیّه را به مصلحت اسلام ندانسته

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ مهر ۹۵ ، ۲۱:۳۸
علی نظیف

پرسش:

چرا امام سجاد(ع) به خون خواهی پدرش قیام نکرد تا مختار او ار یاری کند؟

پاسخ:

قیام نکردن ائمه(ع) علل و عوامل مختلفی داشته است؛ مثلاً یکی از علت‏هایی که ائمه(ع) دست به قیام نمی‏زده‏اند، نداشتن اصحاب و یاران واقعی است. در روایتی امام صادق(ع) می‏فرماید: «اگر ما تعدادی ولو محدود، شیعه واقعی داشتیم، قیام می‏کردیم».
علت قیام نکردن امام سجاد(ع) نیز همین مسأله بوده است. در زمان امام حسن(ع) عده زیادی اطراف حضرت بودند، ولی بیش تر آن ها سست عنصر و بی‏وفا بودند، تا چه رسد به زمان امام زین‏العابدین(ع).
شاید منشا چنین پرسشی فراهم بودن شرایط برای قیام مختار،باشد.می توان بین شرایط امام سجاد و مختار مقایسه انجام و چنین نتیجه گرفته شود. چرا شرایط برای مختار فراهم است. اما برای امام سجاد فراهم نبوده ؟
فراهم بودن شرایط برای مختار نمی‏تواند

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ مهر ۹۵ ، ۱۸:۳۵
علی نظیف

پرسش:

وقایع و روایت مکتوب روز عاشورا چطور به ما رسید چون یاران امام حسین(ع) که شهید شدند و زنان هم در خیمه بودند؟

پاسخ:

بعد از حادثه کربلا، گروهی از افرادی که در واقعه کربلا حاضر بودند، حوادث و کارهایی که در آن مکان رخ داده بود و جنگ‌ها و شهادت‌هایی که در آن سرزمین اتفاق افتاده بود، را برای دیگران نقل می کردند و آنان هم این حوادث را برای دیگر افراد روایت می‌کردند، مثل نقل سایر جنگ‌هایی که در صدر اسلام رخ داده است. نیز به همین صورت به آگاهی دیگران می‌رسید، این روش در نقل حوادث عاشورا، ادامه داشت تا این که در اوائل قرن دوم هجری،

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ مهر ۹۵ ، ۲۰:۱۱
علی نظیف

پرسش:

چرا در بین ماه های قمری فقط دهم محرم را عاشورا می گویند؟

پاسخ:

اطلاق کلمه «عاشورا» بر دهم ماه محرم، پس از به شهادت رسیدن حضرت امام حسین و یاران آن حضرت، صورت پذیرفته است و در دوره پیش از اسلام بر دهم ماه محرم عاشورانمیگفتند.کاروان اباعبدالله الحسین علیه السلام در روز دوم محرم به سرزمین مقدس کربلا فرود آمد و تا روز عاشورا در آن سرزمین بودند به لحاظ آن که حوادث مهم کربلا در روز نهم و دهم ماه محرم الحرام اتفاق افتاد این دو روز را برجسته تر نموده و به نام تاسوعا و عاشورا یعنی روز نهم و دهم محرم الحرام نامیدند.
ابن اثیر در کتاب «نهایه» میگوید: «عاشورا یک اسم اسلامی است» و ابن درید میگوید: «عاشورا یک اسم اسلامی» است و در دوره جاهلیت به این نام معروف نبود، (1).
در «مجمع البحرین» نیز آمده است: «عاشورا یک اسم اسلامی است» آنچه پیش از

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ مهر ۹۵ ، ۱۰:۰۰
علی نظیف