پاسخ کده

پاسخ به شبهات با گارانتی

پاسخ کده

پاسخ به شبهات با گارانتی

پرسش:

آیا جوانان در زمان ما از نظر معنوی و اخلاقی نسبت به جوانان زمان جنگ و اول انقلاب بالاترند یا پائین تر؟ (خیلی ها سیاه نمائی می کنند و می گویند در زمان گذشته مردم دین دارتر بودند آیا این حرف ها درست است؟).

پاسخ:

جوانی، یک پدیدة درخشان و یک فصل بی بدیل و بی نظیر از زندگی هر انسانی است، در هر کشوری که به مسأله جوان و جوانان، آن چنان که حق این مطلب است، درست رسیدگی شود، آن کشور در راه پیشرفت، موفقیت های بزرگی به دست خواهد آورد. اگر کشوری مثل کشورما باشد (که جمعیت جوان، یک نسبت عظیم از جمعیت کل کشور را تشکیل می دهد) این قضیه اهمیت بیشتری پیدا می کند.
پاسخ به سؤال فوق را با مروری بر سخنان رهبری در دیدار با جوانان و برخی آمارها پی می گیریم.
مقام معظم رهبری در یکی از سخنان خویش در رابطه با این مطلبی که در سؤال آمده است فرمودند: برخی عناصر تلاش می کنند ذائقه جوانان امروز را عوض کنند و آنان را متفاوت با جوانان دیروز نشان دهند، جوان در هر مقطعی از تاریخ آرمان خواه، عدالت طلب و دارای نشاط و انرژی فراوان است و نسل سوم انقلاب نیز با توجه به همین ویژگی های ذاتی راه عدالت طلبانه جوانان دیروز را ادامه خواهد داد.(1) و در مقایسه بین نسل های انقلاب چنین اظهار داشتند که: نسل اول جهاد و شهادت امتحان خود را به خوبی پس داده است و نسل های دوم و سوم جهاد و شهادت نیز با نورانیتی که در نسل جوان مشاهده می شود، هر روز که لازم باشد، امتحان بسیار خوبی خواهند داد.(2)
انقلاب پرچم عدالت و آزادی و استقلال و عزت است، انقلاب پرچم اسلام است، چنین چیزی هرگز کهنه نمی شود، همیشه طرفدار و سرباز دارد و همیشه در میان انسان های آگاه، دلباخته دارد. آن کسانی که سعی می کنند جوانان امروز ما را به عنوان نسل سوم و نسل چهارم و امثال این تعبیرات پشت کرده به اسلام و انقلاب وانمود کنند خودشان دلهای افسرده و درمانده و وامانده دارند و حال خودشان را به دیگران تعمیم می دهند. در حالیکه حقیقت قضیه این نیست.(3)
مقام معظم رهبری درجای دیگری در جمع دانشجویان فرمودند: «گرایش به فحشاء و فساد البته یک چیز بسیار بد و منفی است، امّا چون در بخشی از جامعه، یا در گوشه ای از آن وجود دارد، نمی شود کل جامعه را متهم کرد که دغدغة دین ندارند. عیب کار... این است که قبل از انقلاب را ندیده اید، یعنی قدرت مقایسه ندارید، وضع فعلی را می بینید انتظارتان هم بالاست... امروز جامعة ما جامعة دینی است، جامعة اخلاقی است، البته در آن فساد هم هست، زمان امیرالمؤمنین هم فساد بود. شما خیال می کنید آن زمان فساد نبود؟... عمده این است که در هر نظامی که به فکر اصلاح هستند همت بگمارند برای مقابله با عوامل فساد، باید همت گماشت چه با پدیده ها، چه با زیربناها و ریشه ها، این که باشد، جامعه رشد خواهد کرد، همین مقدار فسادی هم که می بینید، این هم به مرور ازبین خواهد رفت.»(4)
ایشان در قضاوتی نسبت به برخی اظهار نظرها در مورد جوانان کشور بیان داشته اند:
بعضی ها نسبت به نسل جوان ایرانی از لحاظ اعتقادات و از لحاظ ایمان به طور افراطی دچار قضاوت های غلط و انحرافی هستند. کاوش ها نشان می دهد که جوان ایرانی، جوانی است، مؤمن، پاکدامن، پاک گوهر، دارای زمینه های دینی بسیار زیاد، مایل به جنبه های معنوی... جوانان ایرانی هم از لحاظ امکانات روحی و معنوی و ذهنی، هم از لحاظ امکانات ایمانی در حد بسیار خوبی هستند و این مسؤولیت بزرگی بر دوش مسؤولان می گذارد.(5)
بنابراین همان طوری که مقام معظم رهبری متذکر شدند که «برخی افراد با چشم پوشی از شور و شعور جوانان کشور خطاها و اشتباهات معدود برخی جوانان را بزرگ می کنند و همان گونه که دشمن می خواهد حرف می زنند.»(6)
طبق نظرسنجی هایی که صورت گرفته نیز وضعیت ایمانی جوانان مطلوب بوده.
براساس نظر سنجی که سازمان ملی جوانان در سال 81 از 75 هزار جوان ایرانی صورت داده است،(7) 9:79 درصد گفته اند: «اگر فرمان جهاد داده شود آمادگی عمل به آن را دارند.» و یا 9:85 درصد موافق بوده اند که «اگر بخواهیم به کشور ما آسیب نرسد باید پشتیبان ولایت فقیه باشیم.» یا 80 درصد گفته اند: «ارزش های اسلامی بیش از هر جای دنیا در نظام جمهوری اسلامی تحقق پیدا کرده است.» بنابراین براساس جامع ترین تحقیق در حوزه جوانان که نمونه گیری آن بر روی 75 هزار نفر جمعیت انجام شده، جوانان کشور از لحاظ هویت دینی و ملی در موقعیت بسیار خوبی قرار دارند.(8) و یا برخی نظرسنجی ها نشان می دهد 87 درصد مردم خواستار رعایت فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه هستند.(9) یا طبق نتایج نظرسنجی مرکز افکار سنجی (ایسنا) که در سال 82 انجام گرفته، نشان می دهد 75 درصد از شهروندان نسبت به بی بند و باری های اخلاقی و فرهنگی به عنوان یک مسأله اساسی حساسیت به خرج می دهند.(10)
و براساس یک تحقیق ملی که در سال 83 منتشر گردید 1:62 درصد از مراجع، تقلید می کنند. 5:69 درصد به طور مرتب نمازشان را به جای می آورند و 8:85 درصد مقید به گرفتن روزه در ماه رمضان هستند.(11)
و حسن ختام این نوشتار، کلام مقام معظم رهبری است که بیان نمودند: «من به نسل جوان امروز کشورمان اعتماد دارم، من با همه وجود معتقدم که نسل جوان امروز خواهد توانست نقش تاریخی خود را در همه امتحان های دشوار ایفا کند.(12)



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۲/۱۰
علی نظیف

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی